Stjørdal kulturskole
Musikk ved livets begynnelse
Kulturskolen på Facebook
Retningslinjer for Stjørdal kulturskole

Her finner du oversikt over våre tilbud.

timeplan_dans.jpg

Utskriftsvennlig timeplan: Timeplan dans 17-18.pdfTimeplan dans 17-18.pdf

Oversikt:

Barnedans 3-6 år:

De første, små skrittene inn i dansens verden, for barn i barnehagealder! En lekende og lystbetont time, med fokus på motorikk, rytmikk og kroppsbevissthet. Vi utforsker dans og bevegelse, og lærer samarbeid og konsentrasjon. Musikken er variert og tilpasset aldersgruppen. Vi jobber med grunnleggende danseteknikk, og med dette som base kan elevene fortsette med klassisk ballett eller jazzdans.

Undervisning foregår uten foreldre med en dansepedagog. Vi har positive erfaringer med at det er lettere å få både oppmerksomheten og utviklingen vi ønsker, når pedagogen er alene med barna. Vi er ikke så strenge på dette de første gangene, men da ønsker vi at den foresatte er med og danser. Foreldre bør være tilgjengelige utenfor dansestudio om barnet trenger hjelp til toalettbesøk.

Barneballett

Barneballett er trinnet mellom barnedans og klassisk ballett, og retter seg mot barn i 5-7 års alderen. Elevene introduseres for den klassiske balletten, og vi innfører et mer teknisk rettet fokus. Samtidig har vi lekbetonte og morsomme øvelser, med et ønske om å motivere og skape danseglede hos elevene.

Klassisk ballett

Fra 7 år og oppover. Ulike nivåer og aldersgrupper.

Klassisk ballett er grunnlaget for alle typer scenisk dans, og er viktig teknisk trening om man ønsker å bli en god danser. Vi jobber blant annet med teknikk, musikalitet og formidling.
En ballettime består av tekniske øvelser ved barren og på gulvet, tøying og koreografi.

Tåspiss

Elever kan søke på tåspiss etter avtale med dansepedagog. Må trene klassisk ballett på videregående nivå i tillegg.

Jazz

Fra 6 år og oppover. Ulike nivåer og aldersgrupper.
Jazz er en veldig populær danseform, med masse rytme, energi og danseglede! Jazzdans er en bred sjanger med ulike uttrykksformer som afro, funk, lyrisk og musikal.
Vi jobber blant annet med teknikk, musikalitet og formidling, til variert musikk. En jazztime består blant annet av oppvarming, tekniske øvelser og koreografi.

Jazz – Kompani

Elever fra 14 år kan søke på kompani etter avtale med dansepedagog. Må trene jazz på videregående nivå i tillegg.

Streetdance

Streetdance er et paraplybegrep for urbane dansestiler som hip hop, streetjazz og house. Fokus på musikalitet, dynamikk og koordinasjon. En streetdancetime består blant annet av oppvarming, styrke og tøying, trinnkombinasjoner og koreografi. En tøff og morsom time med masse danseglede!

Instruktører:

Vi har også en foreldreforening. Leder er Unni Rømo Dullum, unni.r.dullum@gmail.com, tlf. 950 36 142

Oppdatert: 14.09.2017 08:29