Stjørdal kulturskole
Kulturskolen på Facebook
Retningslinjer for Stjørdal kulturskole

Drama/teater

Stjørdal kulturskole tilbyr undervisning i drama/teater. Vi har tre teatergrupper i alderen 6-9 år, 10-12 år og 13-18 år som har undervisning torsdager i Boks 1 på Kimen. Drama-/teaterelevene blir automatisk medlem av kulturskolens barne- og ungdomsteater, som setter opp felles forestillinger en gang i året.

​I drama/teater får elevene lære mange ulike former for teater, dramaleker, øvelser og skuespillerteknikker. De får også et innblikk i  et mylder av dramatiske knep og triks som er nyttig å kunne hvis man liker å spille roller og opptre. Vi gir deg praksis i improvisasjon, bevegelse, stemmebruk, norske dialekter, pust, dramaturgi, tegneserimime, rytme sceniske uttrykk, manuslesning og ulike skuespillerteknikker.

I drama/teater får elevene både utviklet sin evne til å spille velkjente, ukjente, virkelige og oppdiktede rollefigurer og figurtyper. Elevene tilegner seg også kunnskaper innen kostyme og sminke, og de lærer å bruke denne kunnskapen for å gi liv til sine rollefigurer i klasserommet og på scenen.

Våre elever lærer også å stole på sin egen fantasi, og lærer å utvikle den, slik at de kan sette sitt eget personlige preg på kjente og ukjente rollefigurer. Dette er en side ved drama/teaterfaget som er spesielt viktig for oss. I løpet av skoleåret får alle elevene både delta på personlige forestillinger basert på egne ideer/tekster, og de får delta på forestillinger basert på fastsatte tekster. I månedene før forestillingen får de utfolde seg i ulike dramatiske prosesser, og får i tillegg leke og eksperimentere med lys, musikk, film, kostymer eller rekvisitter.

Vår lærer i drama/teater er Ronny Sletthagen.

Oppdatert: 22.03.2017 15:12